T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

VALİ MUSTAFA BÜYÜK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TARİHÇE

VALİ MUSTAFA BÜYÜK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TARİHÇESİ

 

Sakarya 1954 yılında il olduktan sonra ilimiz valisinin ikamet edeceği konut şehrin en müstesna yerlerinden çark mesire bölgesinde yapıldı. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hasar alan bu binanın yıkılması sonucu arsasının ne şekilde değerlendirileceği uzun araştırmalar sonucunda 2012 yılında zamanın valisi Sayın Mustafa BÜYÜK ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki TOÇOĞLU, bürokrasi ve siyasi karar mercileri eğitim alanı olarak Milli Eğitime tahsisine karar verdiler. Bu süreçte şehrin önemli ihtiyaçlarından birisi olan İmam Hatip Lisesi inşaatı yapılması kararlaştırıldı. Bu İmam Hatip Lisesi inşaatının yapılmasını sayın Cmhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN başbakanlık döneminde iken Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeki TOÇOĞLU beyden emir buyurmuşlar ve bu görev muhteşem bir eğitim binası yapılarak Sakarya halkının hizmetine sunularak yerine getirilmiştir. Bu bina Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ile karşı karşıya olması nedeniyle, mevcut okulun sadece erkek, yeni yapılan okulun ise sadece kız öğrenci alması kararlaştırıldı.

Bu iki okul yan yana olması hasebiyle tek müdürlüğe bağlı olması düşünülmüş olmakla beraber iki müstakil olkul olması daha makul görülmüştür.Bu bağlamda yeni okula verilecek ad çok düşünülmeden yerini bulmuştur.SakaryaValiliği döneminde ilimizde her ilçeye İmam Hatip Liseleri ve ortaokullarının planlanması, özellikle ekonomik açıdan çok üst düzey gelirler elde edilebilecek İl Özel İdaresine ait bu arsanın eğitime tahsisinde ve İmam Hatip Lisesi olarak takdir edilmesinde soyadı gibi büyük emekleri olan sayın Vali Mustafa Büyük beyin isminin verilmesi herkes tarafından kabul gördü ve benimsendi. Yaklaşık 13000 metrekare arsa üzerine 3000 metre kare tabanlı toplam 12000 metrekare kapalı alan olarak Selçuklu mimarisi ile yapılan bu bina 32 derslikli olarak imal edilmiştir.

Bu muhteşem okulumuz, ayrı ayrı olmak üzere fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, konferans salonu, kütüphanesi, kantini, çok amaçlı salonu, etkinlikli odaları, mescidleri, açık spor alanları ile yemyeşil bahçesi ile öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. İlk mezunlarını 2017-2018 öğretim yılında veren okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün takdirleriyle Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan okullar kategorisine alınmıştır. Donanımlı ve tecrübeli öğretmen kadromuz, öğrencilerimizin hem akademik hem de mesleki alanda yetişmeleri ve üniversitelerde hakettikleri en iyi bölümlerde okumaları için her daim özverili olarak çalışmaktadır. Halen bir müdür, üç müdür yardımcısı, altmış öğretmen ve altı yardımcı hizmetli personelle hizmet verilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2022 - Güncelleme: 12.12.2022 11:47 - Görüntülenme: 425
  Beğen | 0  kişi beğendi